David Kip

Jag äger och driver träningsstudion Styrkerummet i Örebro som erbjuder styrketräning på klassiskt vis med fria vikter såsom skivstång, hantlar och kettlebells.

Jag lär ut framför allt styrketräning med fria vikter. Min träningsfilosofi är en mix av kunskaper och metoder från dom tre kraftsporterna tyngdlyftning, styrkelyft och bodybuilding. En filosofi som kommit att kallas för powerbuilding. Är du idrottare eller motionär som vill öka din styrka och muskelmassa så har du kommit helt rätt.

Jag lär också ut träning med kettlebell. Den gamla ”slängkulan” (som den kallades förr) har funnits med under lång tid, men under förra decenniet fick den ett rejält uppsving i popularitet. En kettlebell är nog det mest allsidiga redskap man kan träna med. Perfekt för den som tränar mycket hemma. Det är dock bra om man vet vad man gör för att undvika olyckor.

I Styrkerummet jobbar vi mot långsiktiga resultat, och lägger stor vikt vid korrekt teknik och säkert utförande. Jag förstår mig inte på skrikiga tränare utan föredrar en lugn framtoning med fokus på vad vi egentligen håller på med. I Styrkerummet diskuterar vi mycket och lär av varandra, inget går åt slumpen, inget tas för givet, utan allting vi gör har ett syfte.

Utbildningsbakgrund:

  • Fil. mag. Idrott med inriktning fysiologi och medicin, Örebro universitet
  • Fil. kand. Biomedicin med inriktning fysisk träning, Högskolan i Halmstad
  • Cert. Styrke- och konditionsspecialist, NSCA via Högskolan i Halmstad
  • Lic. Personlig tränare, Eleiko
  • Lic. Fystränare, Eleiko
  • Cert. Kettlebellinstruktör, Spartan Kettlebell
  • Cert. FMS-instruktör, FMS
  • Eleiko Powerlifting level 1 och 2
  • Eleiko Strength Coach steg 1, 2 och 3


Ögonblicksbild 2 (2015-05-06 18-24)”Styrketräning under Davids ledning är definitivt en träningsform som jag kan rekommendera till medelålders tanter. Första gången jag träffade David var jag så otränad och stel att jag knappt kunde knyta skorna. Ett år senare kan jag ta över 50 kilo i marklyft, har inte längre något gäddhäng och inte något emot badsäsonger heller, och det var det mer än 30 år sedan.”    Nina Lejonhud

IMG_1227”Som lat, otränad och gärna vill smita undan övningar låter David mig inte göra det med sin peppande coachning och småbusiga sätt. Nu gör jag t.o.m lite extra än vad som krävs. Den fräscha lokalen har inga speglar vilket passar mig bra då jag slipper se min kropp medan jag formar den. Genom att ingen klocka är uppsatt flyger tiden iväg och jag är i nuet.”   Katharina Dehnzon

 

”David har arbetat som vikarierande fystränare hos oss på Aspero Idrottsgymnasium i Halmstad (2010-2011). Uppdraget som fystränare innebär att planera, genomföra och utvärdera fysträning med gymnasieelever. David fungerade mycket bra som fystränare och utförde uppdraget med stor noggrannhet. Han har alltid varit tillmötesgående och mycket tjänstvillig. David visade god förmåga att nå fram till eleverna oavsett vilka förutsättningar och intresse de hade för fysträning. Jag kan varmt rekommendera David till liknande tjänster.” Malin Nermark, rektor.