Öka antal armhävningar

Det här är ett enkelt och effektivt sätt att öka antal armhävningar man klarar att göra. Fördel med armhävningar är att det går att utföra i princip var som helst, och jobbar du hemifrån så är det ju ett ypperligt tillfälle att prova.

Jag lärde mig det här under min idrottsutbildning. Vi testade metoden på ett mer eller mindre vetenskapligt vis. Det vill säga det var en övning i att undersöka något. Hur som helst, den funkade utmärkt på mig och ett par av mina studiekamrater (de som genomförde hela experimentet).

Först behöver du testa ditt nuvarande max. Gör så många armhävningar du orkar och notera det. Halvera sedan den summan. Hamnar du på en ojämn siffra avrundar du uppåt. Är ditt max 16 rep så halverar du till 8 rep, är ditt max 17 rep så avrundar du hälften till 9 rep.

Du ska nu utföra detta halva max var tredje timme varje dag i 14 dagar. Det brukar bli 5 gånger om dagen för mig. Efter 14 dagar gör du ett nytt maxtest, tar ut ett nytt submax (halva max), och kör ännu en 14-dagarsperiod på samma sätt.