Superset för axlarna

Här får du ett tips på superset för axelmusklerna som utförs med hantlar och som fungerar mycket fint att kombinera med ett tungt benpass.

Jag tycker om att köra tre övningar i ett superset för axlarna. Ofta kör jag en för bakre delen, en för mitten-delen och en för främre delen av axelmuskeln. I detta superset är dock alla tre övningarna riktade mot mitten-och främre delen av axelmuskeln. Så vid ett annat tillfälle kan det vara bra att komplettera med träning för bakre delen. Tips om övningar kommer i ett senare inlägg.

Ska man vara riktigt petig så kan deltoideus delas in i fler mindre segment, men det är bara viktigt för en kroppsbyggare på riktigt hög nivå.. och där är varken du eller jag.. 

Jag börjar med den övning som jag är svagast i och går sedan successivt vidare med övning som jag är starkare i. Det gör jag för att slippa byta hantlar. Jag kör alltså övningarna i snabb följd.

  1. Axelflyes, W-press, 7-9 reps
  2. Ahrenpress, 7-9 reps
  3. Arnoldpress, 7-9 reps
  4. Vila 1-2 minuter, upprepa 2-3 gånger.