Olympic Lifting Camp

Foto: Lisette Lindsjö, Olympic Lifting School

Jag var på ett träningsläger för tyngdlyftning, ”Olympic Lifting Camp”, i Helsingborg förra veckan. Det var riktigt häftigt, tyngdlyftning är häftigt när man väl börjar lära sig tekniken, och det får man göra på det här lägret.

Träningen skedde under ledning av Anders och Lisette Lindsjö som driver Olympic Lifting School (samma par som håller i kursen Eleiko Strength Coach). Vi som tränade fick instruktioner av några tränarelever som var där för att lära sig att instruera. Det kändes först lite osäkert att bli coachad av elever, det var väl kanske inte riktigt därför jag åkte dit trots allt, men Lindsjös övervakade det hela ganska noga så jag fann mig i situationen ändå.

Det finns en del fördelar med att faktiskt lära sig tyngdlyftning. Träningen är allsidig trots att det egentligen bara kretsar kring att bli stark i två övningar, ryck och stöt, och allt som krävs är en skivstång och lite vikter. Genom att träna ryck och stöt förbättras styrka, snabbhet, koordination och flexibilitet. Behöver jag säga mer? Jo, en sak kanske – det går visst att lära sig även när man blivit lite äldre och stelare!

Det går ju att anpassa övningarna efter förmåga, och fortfarande dra nytta av fördelarna.

Jag kan varmt rekommendera att åka på ”Olympic Lifting Camp”. Du kan helt klart räkna med att förbättra din teknik avsevärt oavsett vilken nivå du befinner dig på just nu, det vågar jag nästan garantera.

Bilder från lägret, och mer information, kan du hitta här.